“Gdje bi sada bili da nismo prodali Džeku, Salaha i Alissona”; Uslijedio brz odgovor: “Finansijski fair-play. Razumijete li to?”

Fotografija Edina Džeke, Mohameda Salaha i Alissona Beckera nakon utakmice između Intera i Liverpoola na Meazzi (0:2) postala je hit na društvenim mrežama i izazvala je žestoke reackije navijača Rome.

One su bile usmjerene prema bivšem predsjedniku Jamesu Pallotti, koji je čak i odgovorio na njihove prozivke.

Na fotografiji nakon susreta prikazani su Džeko, Salah i Alisson dok zajedno ćaskaju i smiju se. Naravno, sva trojica igrača su igrala skupa u Romi, a sada su udarna snaga svojih timova Intera i Liverpoola.

U Rim ih je doveo bivši sportski direktor Vučice Walter Sabatini za manje od 50 miliona eura, a prodani su za više nego dvostruko. U dresu Rome nisu osvojili ništa, a u Interu i Liverpoolu je druga priča i konstatno su u borbi za najviše ciljeve.

I iz tog razloga javila se nostalgija navijača Rome, između društvenih mreža i radija. Nostalgija koja je dovela u pitanje i bivšeg predsjednika Jamesa Pallottu.

Jedan od navijača na Twitteru pitao se gdje bi Roma sada bila da nije prodala Džeku, Salaha i Alissona, a za to je okrivio Pallottu, koji je čak našao tvit sa svojim imenom te je odgovorio:

“Finansijski fair-play. Razumijete li to? Velikim klubovima su popuštali, a mi smo s druge strane, kažnjeni”, odgovorio je bivši prvi čovjek Rimljana.

Roma je trenutno sedmoplasirana u Seriji A i teško se može uključiti u borbu za Ligu prvaka.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.