Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg progovorio o invaziji na Ukrajinu: “Nepromišljeni napad Rusije, ovo je ozbiljna prijetnja”

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a, oštro je osudio napad Rusije na Ukrajinu.

– Oštro osuđujem nepromišljeni napad Rusije na Ukrajinu, koji dovodi u opasnost nebrojene živote civila. Ovo je teško kršenje međunarodnog prava i ozbiljna prijetnja euroatlantskoj sigurnosti. NATO saveznici će se sastati kako bi se pozabavili obnovljenom agresijom Rusije – poručio je Stoltenberg.

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin, u vanrednom televizijskom obraćanju je objavio da Rusija kreće u vojnu operaciju u Ukrajini.

Nedugo nakon što je Vladimir Putin, predsjednik Rusije najavio vojnu akciju u Ukrajini, oglasio se i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden koji je osudio vojnu akciju Rusije.

Glavni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Guterres pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da “vrati svoje vojnike u Rusiju i zaustavi ono što bi moglo biti najgori rat od početka stoljeća”.

Govoreći nakon sastanka Vijeća sigurnosti UN-a, Gutters je upozorio Putina da ruska vojna akcija ne samo da bi mogla biti “razorna za Ukrajinu i tragična za Rusiju”, nego da bi mogla imati i golemi utjecaj i posljedice na globalnu ekonomiju.

– Ovaj sukob sada mora prestati – rekao je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.