Glumac Sergej Trifunović u Bosni i Hercegovini doživio veliku neugodnost: U rodnom Mostaru demolirano vozilo na parkingu

Glumcu Sergeju Trifunoviću u rodnom Mostaru, gdje je na odmoru, demoliran je automobil SAAB koji se nalazio na parkingu u ulici Biskupa Buconjića u naselju Vatikan.

Kako je kazano iz Operativnog centra MUP-a HNK slučaj oštećenja vozila je danas u 13.45 policiji osobno prijavio glumac.

“Po njegovoj prijavi su policijski službenici odmah izašli na mjesto događaja i ustanovili da je pričinjena materijalna šteta. Razbijeno je prednje vjetrobransko staklo i probušena guma, a više detalja bit će poznato nakon detaljno provedenih zakonom predviđenih istražnih radnji”, kazano je iz MUP-a HNK.

Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, nepoznati počinilac ili više njih, razbio je šoferšajbu, zatim je isparao krovno platno, te je isječena zadnja desna guma automobila “Saab”.

“Ja sam došao ovdje u svoj Mostar, parkirao se i neko je noću to vandalizovao. Neko je polomio šoferšajbu, isjekao gume, iscjepao nožem krov. Vjerovatno, pošto je ovo taj kraj, to su vjerovatno neki navijači”, rekao je Trifunović za Radio Slobodna Evropa.

Sergej Trifunović je ranije na društvenim mrežama pružio podršku rivalskom, Fudbalskom klubu “Velež”, čije je sjedište u istočnom dijelu Mostara.

“Ovaj auto je bio parkiran tu više puta i ranije. ‘BG’ table nikog nisu iritirale. Mislim da je ovo na relaciji vjerovatno Velež-Zrinjski, neki uspaljeni mladi mozak”, rekao je Trifunović za RSE, dodajući kako je mostarska policija obavila uviđaj.

Alma Morić-Đuliman, iz ulice biskupa Buconjića, u naselju Vatikan, kod koje se Trifunović nalazi u posjeti, kazala je za RSE da Sergej Trifunović već od srijede tu ostavlja automobil na tom parkingu, te da do petka popodne 17. septembra, kada su išli u šetnju, niko nije ni vidio da je to Sergejev automobil.

“Sigurna sam da je neko nešto vidio, a zašto neće niko ništa da nam kaže, ne znam”, kazala je Morić-Đuliman.

Da je automobil beogradskih registarskih oznaka oštećen uočili su u 13 sati, o čemu su odmah obavijestili policiju.

“Mislim da je ovo atak na njegovu ličnost, da ovo nema veze sa beogradskim tablama”, dodala je Morić-Đuliman.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.