Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić emotivno se obratila građanima Bosne i Hercegovine: “Mi mladi trebamo učiniti sve kako bi nove generacije imale bolje uslove za budućnost”

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić položila je cvijeće i odala počast na mezarju Kovači gdje se obratila i javnosti povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Na početku obraćanja, Karić je poručila kako domovinu treba čuvati i voljeti.

“Svim Sarajkama i Sarajlijama, svim Bosancima i Hercegovcima, od srca čestitam Dan državnosti BiH. Čuvajmo i volimo svoju domovinu.

Sretni smo što pripadamo generaciji koja svoju budućnost može graditi u našoj BiH”, rekla je gradonačelnica.

Upravo ove generacije, kako je naglasila, trebaju biti zahvalne svima onima koji su dali svoje živote za domovinu da bi se danas živjelo u miru.

“Zato uvijek trebamo biti zahvalni onima koji su svoje živote dali kako bismo mi živjeli u miru. Zato mi mladi trebamo učiniti sve kako bi nove generacije imale bolje uslove za budućnost.

Sve dok i jedan čovjek navečer liježe gladan u krevet, ne možemo smatrati da smo uspjeli”, rekla je Karić.

Na kraju, poručlla je i kako je Bosna i Hercegovina srce Evrope.

“Važno je da imamo optimizam. BiH je srce Evrope i mi se tako osjećamo.

Kandidatski status je podstrek da možemo bolje i jače i da pripadamo porodici evropskih naroda”, zaključila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović čestitao je danas također svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine, i svim narodima, “legalni državni praznik dan Državnosti Bosne i Hercegovine”.

“Svaki građanin ove zemlje i svaki narod može biti ponosan na 25. novembar. Dan državnosti BiH, 25. novembar, upućuje jasne poruke mira, tolerancije i zajedništva. Te poruke su nam danas u BiH važnije nego ikada”, rekao je Bećirović nakon polaganje cvijeća na Mezarju Kovači.

Prema njegovim riječima, 1943. godine na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a, “bosanskohercegovački antifašisti su pronašli tačku sinteze i svebosanskog sabiranja”.

Isto tako, dodao je, potrebno je da i u 21. stoljeću pronađemo zajedničke imenitelje i tačku sinteze.

“Mjesto BiH je u evropskim i euroatlantskim integracijama, a neka nam pozitivni događaji iz prošlosti budu poticaj da gradimo sigurnost, mir i ljudska prava za svakog čovjeka u našoj zemlji”, zaključio je Bećirović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.