Grlić Radman: Nakon Schmidta je položaj Hrvata u BiH mnogo bolji, još samo izmijeniti Predsjedništvo

U Zagrebu je danas održana sjednica šireg predsjedništva HDZ-a, nakon koje se ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman obratio novinarima te iskoristio priliku i komentarisao trenutnu političku sliku u Bosni i Hercegovini.

Tako kaže Radman

ČITAJTE I OVO Otkriveni detalji: Sebija Izetbegović je prihvatila rješenje o otkazu, oglasili su se i advokati, odmah je uložena žalba

Naime, Grlić Radman kaže da je položaj hrvatskog naroda u BiH mnogo je bolji otkako je visoki predstavnik Christian Schmidt drugog oktobra 2022. godine deblokirao formiranje vlasti u toj zemlji.

Dodaje kako je to rezultiralo da se u kratkom roku formira vlada na državnoj i federalnoj razini.

“Položaj hrvatskog naroda od tada puno je bolji, premijerka je Hrvatica, Hrvati su zastupljeni na svim razinama i jedino što još treba promijeniti je član Predsjedništva BiH koji ne reflektira međunarodno pravo i Dejtonski sporazum jer nije izabran glasovima Hrvata”, kazao je Radman dan prije zajedničke sjednice hrvatske i bosanskohercegovačke vlade, prve nakon šest godina.

Grlić Radman očekuje da se na sutrašnjoj sjednici razgovara o svim temama u zajedničkom interesu i da se za ona pitanja koja se ovog trenutka ne mogu riješiti utvrdi dinamika rješavanja.

ČITAJTE I OVO: Žestoka reakcija OHR-a i visokog predstavnika Schmidta zbog dešavanja u RS: “U uzburkanim vodama će ploviti”

Promjena izbornog zakona sutra neće biti tema jer je to unutarnje pitanje Bosne i Hercegovine, a ovo je bilateralan sastanak.

“Dakle, sve ono što nam je u zajedničkom interesu, prometna infastruktura, granični prijelazi, ekologija, jačanje privrede, priznavanje diploma, kultura, znanost”, kazao je šef hrvatske diplomatije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.