Grlić Radman: “Unitarizam u BiH opasniji od separatizma”; Zvizdić: “Pozivam ministra da skoncentrirano pročita svoju izjavu”

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić reagirao je na izjavu hrvatskog šefa diplomatije da je unitarizam u BiH opasniji od separatizma.

“Začuđen sam izjavom ministra Gordana Grlića Radmana da je u BiH unitarizam opasniji od separatizma. Pozivam ministra da u miru, skoncentrirano i nepristrasno pročita svoju izjavu, da je rasčlani, da razmisli o argumentima i siguran sam da će uvidjeti da je neutemeljena, pa i nedobronamjerna prema BiH”, napisao je Zvizdić na Twitteru.

Grilić Radman je spomenutu izjavu dao u Briselu, gdje je održan sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a.

Mnogi su se osvrnuli na pitanje Zapadnog Balkana, na domino efekt i moguće implikacije, tu su spominjani Srbija, BiH i Kosovo u stanovitom smislu, navodi Radman.

“Ne samo ja nego su mnogi istaknuli koliko je važna stabilnost BiH, ja sam istaknuo pitanje rastućeg separatizma, ali jednako tako i unitarizma, koji je možda još opasniji u višenacionalnoj zemlji.

To sam posebno istaknuo da je sada važno odnose između Hrvata i Bošnjaka u FBiH, o njihovom dogovoru i novom izbornom zakonu da ovisi stabilnost i budućnost, prosperitet same države, ona jedino može biti održiva ako su sva tri konstitutivna naroda jednakopravni i ako sva tri mogu birati svoje predstavnike, to sam istaknuo kao važnost na ovoj raspravi”, rekao je tom prilikom Grlić Radman.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.