Hasan Salihamidžić stigao u Italiju i odmah oduševio izjavom o Edinu Džeki

Inter i Bayern igraju večeras na Meazzi veliki derbi prvog kola grupne gaze Lige prvaka.

Jasno je da je Bayern i ove sezone jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka, a Interu će jedini cilj biti da pokuša napraviti iznenađenje i pored Bayerna i Barcelone na kraju se plasirati u osminu finala – prenosi Sportsport.ba.

Inter je zapala baš teška grupa i mnogi smatraju da su Bayern i Barcelona favoriti da prođu dalje, ali sigurno je da se italijanski klub neće tako lako predati.

Utakmica na Meazzi igra se večeras od 20:45 sati i sigurno je da nas očekuje prava fudbalska poslastica.

U Milano je danas doputovao i sportski direktor njemačkog kluba Hasan Salihamidžić koji je po dolasku u ovaj grad dao i izjavu za italijanske medije, te je otkrio očekivanja pred novu sezonu Lige prvaka.

“Svi misle da su se Barcelona i Bayern već plasirali u nokaut fazu, ali to nije tako. Imam dosta iskustva u Ligi prvaka i ne smijemo misliti da će meč u Milanu biti lagan.

Isto tako ne očekuje nas lagan meč ni protiv Barcelone. Moramo maksimalno fokusirano i ozbiljno uči u meč”, rekao je Salihamidžić i dodao.

“Čekaju nas četiri teške utakmice protiv Intera i Barcelone. Imamo dobar tim, ali su i oni jaki protivnici. Kao što sam rekao moramo biti maksimalno fokusirani i ne smije biti opuštanja”.

Novinari su pitali Salihamidžića koliko je upoznat s ekipom Intera, a on je posebno tu istakao Edina Džeku.

“Znam da je Romelu Lukaku povrijeđen i on je važan igrač, ali isto tako dobro poznajem i Džeku koji igra jako dobro.

On je iz Bosne kao i ja i uvijek može da napravi razliku na terenu što je dokazao u prošlosti”, zaključio je popularni Braco.

Italijanski mediji od jutros špekulišu o sastavu Intera, a mnogi smatraju da će Džeko igrati od prve minute i da će dobiti prednost ispred Joaquina Corree u ovoj utakmici.

Mogući sastav Intera: Onana, D'Ambrosio, Škriniar, Bastoni, Darmian, Mkhitaryan, Brozović, Calhanoglu, Gosens, Lautaro, Džeko.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.