Hoće li Čović, Izetbegović i Špirić reagovati: Denis Bećirović inicirao, pet državnih delegata traže hitnu sjednicu Doma naroda

Posljednje Vijesti

Pet delegata u Parlamentu BiH uputilo je danas zahtjev Kolegiju Doma naroda da najkasnije u roku od tri dana sazove hitnu sjednicu tog doma na kojoj bi bili razmatrani razlozi blokade rada najvišeg zakonodavnog organa države BiH.

Zahtjev su potpisali delegati Denis Bećirović, Zlatko Miletić, Amir Fazlić, Munib Jusufović i Asim Sarajlić, a naslovljen je na predsjedavajućeg Doma naroda Dragana Čovića, i njegove zamjenike Nikolu Špirića i Bakira Izetbegovića.

Na sjednici bi se kao prva tačka dnevnog reda, kako se navodi u zahtjevu, našla “Informacija Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o razlozima blokade rada najvišeg zakonodavnog organa države BiH, s posebnim osvrtom na obrazloženje pravnog osnova blokiranja rada ovog državnog organa vlasti”.

Bećirović je nedavno u obraćanju Draganu Čoviću istakao je da blokada države i državnih organa je opasan antiustavni čin sa nesagledivim posljedicama.

VEZANI TEKST: Izetbegović se oglasio o hitnoj sjednici i otvoreno poručio: “Denis Bećirović tražio…”

“Zato prekinite s takvom politikom i deblokirajte Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Krajnje je vrijeme da shvatite da građani i narodi u Bosni i Hercegovinu ne mogu i ne smiju biti taoci neodgovornih političara!

Leave your vote