Ibrahimović se prvi radni dan nije pojavio na poslu, fanovi se uvjerili da nije nedodirljiv

Legendarnog Zlatana Ibrahimovića danas su očekivali u Milanellu, trening kampu Milana, ali Šveđanin je propustio prvi radni dan na novom poslu. Prvi radni dan proslavljenog fudbalera na mjestu višeg savjetnika u Milanu je odložen, jer Šveđanin ima blažih zdravstvenih problema, piše “Gazeta delo sport”.

Očekivalo se da će Ibrahimović doći u posjetu timu u sportskom centru poslije susreta sa Newcastleom u Ligi prvaka.

Međutim, “roso-neri” su imali slobodan dan, pa su se na to nadovezali i Zlatanovi zdravstveni problemi.

Sljedeći plan je da se Ibrahimović pojavi među igračima, stručnim štabom i upravom prilikom susreta u Seriji A sa Moncom, a to će zavisiti od njegovog zdravstvenog stanja.

Postao je Ibrahimović savjetnik vlasnika kluba i radit će na koordinaciji između uprave i ljudi zaduženih za sportski segment, a njegov zadatak je i da unaprijedi razvoj mladih fudbalera u akademiji Rossonera.

Ibrahimović ima povišenu temperaturu i zbog toga se nije sastao sa Stefanom Piolijem i čelnicima kluba, što će mu biti u opisu radnog jesta koje je dobio na San Siru.

Također, Ibrahimović zbog povišene temperature nije putovao s ekipom u Newcastle, na meč Lige prvaka prije tri dana, a sve je izazvalo zanimljive reakcije navijača na društvenim mrežama, koji su se uvjerili da Zlatan ipak nije svemoguć i nedodirljiv.

Očekuje se da će se Ibrahimović na poslu pojaviti u ponedjeljak, do kada bi već trebao ozdraviti.

Trenutno se ekipa Milana sprema za domaći meč protiv Monze u italijanskoj Seriji A, koji je na rasporedu u nedjelju od 12:30 sati.

Ibrahimović je u Milanu proveo ukupno pet i po sezona u dva navrata.

Prvo pozajmica iz Bacelone u sezoni 2010/11, pa nastavak u 2011/12. Povratnički period proveo je od 2019. do 2023. godine.

U “roso-nerima” je ispraćen i u igračku penziju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.