Veliki povratak Zlatana Ibrahimovića, navijači oduševljeni: Potvrđeno je, imat će veoma važnu funkciju u Milanu!

Šest mjeseci nakon što je fudbalskim žargonom okačio kopačke o klin, Zlatan Ibrahimović (42), vraća se fudbalu i vraća se u Milan. Zlatan Ibrahimović će imati zanimljivu funkciju, jaku, ali i veoma odgovornu. Prema pisanju talijanskih medija, Ibrahimović će biti desna ruka prvog čovjeka kluba Gerryja Cardinalea.

Gerry Cardinale je američki biznismen talijanskog porijekla koji kroz RedBird ima vlasništvo nad Rosonerima.

On želi od Ibrahimovića da ovaj slavni klub što prije ojača i vrati u vrh europskog fudbala.

Zvanična funkcija Ibrahimovića će biti nešto kao glavni savjetnik vlasnika Cardinalea i svojevrsna spona između između vlasništva i operativnog menadžmenta kluba.

“U Milanu bit će zaposlen kao ‘senior savjetnik vlasnika’.

Zadatak će mu biti da komunicira kao spona između vlasništva i operativnog menadžmenta kluba, imat će aktivnu ulogu u sportskim i poslovnim aktivnostima kluba i naročito na ponovnoj izgradnji šampionskom mentaliteta Milana”, stoji u saopštenju RedBirda.

Sasvim sigurno da će Ibrahimović biti prvi operativac Milana kada su u pitanju fudbalska pitanja i bit će zanimljivo vidjeti popularnog Ibru u novom poslu.

Milan našeg Radeta Krunića je trenutno treći u Serie A sa devet bodova manje od prvoplasiranog Intera.

Ibrahimović, koji je prvi put došao u Milan na pozajmicu 2010. godine, rekao je ranije:

“Moja ljubav prema Rossonerima nikada neće umrijeti, a prilika da budem dio njegove budućnosti na smislen način je nešto o čemu sam samo mogao sanjati.

“Ovo nije odluka koju uzimam olako – to je odluka koja je veoma važna i lična za mene i moju porodicu.

Dugo sam razmišljao o prvim koracima u karijeri nakon igranja i ne mogu više oduševljen sam što sam započeo to putovanje kao član RedBirda i AC Milana.

“Za mene i moju porodicu ovo je zaista povratak kući u cijenjeni klub u kojem sam završio svoju igračku karijeru i sada počinjem svoje sljedeće poglavlje.”

Ibrahimović je svoj drugi period sa Rossonerima započeo početkom 2020. godine, nakon što je sa njima osvojio Scudetto 2011. i pomogao im da ponovo osvoje titulu u sezoni 2021-22.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.