Zlatan Ibrahimović se prisjetio bolesnog sina: “Kao da su mi srce istrgli”

Zlatan Ibrahimović je jedan od fudbalera koji su postali globalne ikone. I dok mnogi misle da mu je život samo med i mlijeko, bilo je situacija u kojima je i Zlatan gubio prisebnost. Jedna od njih bila je prava porodična drama. U knjizi “Ja sam Zlatan Ibrahimović“, autora Davida Lagerkranza, najbolji fudbaler Švedske svih vremena pričao je o trenutku kada mu ni sav novac i uticaj nisu bili od pomoći.

Njegov sin Maxi se odmah po rođenju pokazao kao pravi borac i uspio da preživi veliki problem.

“Sve je bilo novo s Maxijem, i primijetili smo da puno povraća. Osim toga, nije dobijao na težini, nego gubio. Nismo znali zašto. Je li to normalno? Povraćao je neprekidno, nismo znali razlog i mora li baš toliko. Nazvao sam porodicu, prijatelje i svi su me tješili da nije ništa strašno, ali nisam vjerovao.

Pokušavao sam da utješim sebe“, pojašnjavao je Ibrahimović koji je sa suprugom Helenom morao brzo da reaguje kada je saznao da mu je sin bolestan.

To ga je odmah promijenilo.

“Cijelo tijelo mi je bilo u grču. Nikada se nisam tako osjećao, ni približno. Dok nisam dobio dijete bio sam gospodin nedodirljivi. Mogao sam biti ljut i lud, mogao sam pokazivati sve moguće emocije.

I sve se moglo riješiti ako si bio čvrst, istrajan, ali ovo nije bilo ni slično tome. Ovde sam bio nemoćan, jednostavno ništa nisam mogao učiniti.

Maxi je iz dana u dan bio sve slabiji, bio je tako mali i sad se zaista primjećivalo da je kost i koža. Izgledao je kao da život želi da ga napusti”.

Supruga mu je javila da novorođenče mora na hitnu operaciju želuca, a Zlatan se tada spremao za važan susret.

“Ne sjećam se puta do bolnice. Sjećam se samo bolničkih hodnika i mirisa. Trčao sam i pitao samo gdje, gdje je, na kraju su me odveli do velike sale gde je Maxi ležao u inkubatoru.

Bio je manji nego ikada, kao mala ptica. Imao je cijevi kroz tijelo i nos. Kao da su mi srce istrgli iz grudi.

Volim vas oboje. Vi ste mi sve. Ali ja ovo ne mogu izdržati. Zovi me za sve što treba, rekao sam Heleni i pobjegao odatle…’“, rekao je Zlatan.

Operacija je, srećom, bila uspješna.

“Maksi i sada ima ožiljak.

Osjeća se zdravo kao i sva djeca njegovog uzrasta, a ja se često sećam tog događaja.

To mi daje bolji pogled na život, iskreno”, istakao je Ibrahimović.

Nedugo zatim je sa suprugom dobio još jednog sina, Vincenta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.