Igor Crnadak ne krije ljutnju, izjava ga razotkrila: “Očito je Milorad Dodik odustao od povlačenja iz Oružanih snaga BiH bez rasprave u NSRS-u”

Posljednje Vijesti

Potpredsjednik PDP-a i narodni zastupnik Igor Crnadak reagirao je nakon što je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt rekao da su regionalni lideri odgovorili Milorada Dodika od povlačenja iz Oružanih snaga BiH.

“SNSD već duži vremenski period svakim danom sve više ponižava i omalovažava Narodnu skupštinu RS, ali današnja izjava gospodina Schmidta razotkrila je da takvom SNSD-ovom ponašanju nema kraja”, rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da, iako je Kolegij NSRS-A utvrdio dnevni red posebne sjednice o vraćanju nadležnosti, za koju je Milorad Dodik potvrdio da će biti održana 10. decembra, “danas je Schmidt izjavio da će najmanje jedna od pet tačaka posebne sjednice, ona koja se odnosi na Oružane snage BiH, biti skinuta”.

“SNSD je očigledno, poslije razgovora sa strancima, odustao od demontiranja Oružanih snaga, bez rasprave na Kolegiju Narodne skupštine koji je tu tačku već uvrstio u dnevni red.

Najžalosnije od svega je to da je SNSD pristao da odustajanje od vraćanja nadležnosti u oblasti odbrane javnosti RS saopštio Schmidt, kojeg oni navodno ne priznaju”, rekao je Crnadak.

Ističe da u ovom slučaju “vidimo da je SNSD dozvolio ‘njemačkom turisti’, kako ga oni nazivaju, da prekraja odluke Kolegija i da utvrđuje dnevni red Narodne skupštine RS”.

“Nakon što smo vidjeli da SNSD-ova Vlada Schmidtu, kojeg ne priznaje kao visokog predstavnika, obezbjeđuje najviši stepen zaštite MUP-a RS, konačno se sada sva licemjernost SNSD-ove politike jasno pokazala”, zaključuje Crnadak.

Leave your vote