Inzaghi sa mnogo respekta pričao o Dijamantu: “Edin Džeko je već pokazao kakav je igrač, nismo mogli zamisliti bolji start”

Simone Inzaghi priznao je da Inter nije mogao zamisliti bolji početak sezone nakon što je njegova ekipa pobijedila Genovu rezultatom 4:0, a u svom obraćanju nakon utakmice kratko se dotakao i kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke.

“Bio sam prilično uvjeren da će ekipa dobro proći jer sam ih od 8. jula vidio s entuzijazmom i gladom u želji da nauče nove koncepte. Nismo mogli tražiti bolji početak, pogotovo pred našim navijačima na stadionu”, rekao je Inzaghi za DAZN nakon što je na klupi zamijenio Antonija Contea.

Calhanoglu je postigao pogodak i upisao asistenciju, kombinujući dobro s Džekom koji je također imao isti učinak.

“Calhanoglu je sjajan igrač, sposoban ujediniti kvalitet i kvantitet, tako je trčao i za ekipu. Svaki put kad sam igrao protiv njega, on mi je stvarao probleme. Imali smo sreću da ga dovedemo i mislim da može postati jači jer ne shvaća koliko je dobar” dodao je.

Inter je bio uvjerljiv čak i bez suspendovanog Lautara Martineza te već izgleda mnogo više napadački nastrojen nego Conteov uglavnom kontranapadni pristup.

“Bilo je zabavno gledati kako igra ova ekipa. Stefano Sensi nije bio u svojoj tradicionalnoj ulozi, ali dobro se snašao na treninzima, morao sam pronaći nešto za njega. Trebali bismo nastaviti s takvim stavom”, rekao je Inzaghi.

Inter traži drugog napadača, a opcije se kreću od Atalantinog Duvana Zapate do Joaquina Corree iz Lazija ili krilnog napadača Borussije M'Gladbach Marcusa Thurama, prenosi klix.

“Naravno da moramo kompletirati sastav jer je odlazak Romela Lukakua bio neočekivan. Džeko je već pokazao kakav je igrač, nadam se da ćemo dovesti još nekoga ko može postići velike golove”, zaključio je Inzaghi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.