Iz Klasa poručili građanima Bosne i Hercegovine: “Nema razloga za paniku, jer imamo dovoljne zalihe na raspolaganju!”

Zbog sumnje određenog broja građana povodom mogućeg nedostatka brašna u našoj državi, zbog ratu u Ukrajini, kontaktirali smo kompaniju Klas, vodećeg bh. proizvođača u mlinsko-pekarskoj djelatnosti, te među vodećim proizvođačima tjestenine, slastičarskih i konditorskih proizvoda u BiH i regionu.

Kratko su odgovorili na naša pitanja.

Da li možete izvršiti analizu stanja snabdjevenosti brašnom i pekarskim proizvodima u BiH (sa aspekta kompanije “Klas”) i da li će biti poskupljenja?

“Snabdjevenost držimo pod kontrolom i ona je na zadovoljavajućem nivou. Ne planiramo povećanje cijena ali pratimo situaciju na međunarodnom tržištu”, kazali su za portal BHDijaspora.net.

Da li ste u stalnim kontaktima sa Vladom FBiH kako bi se vršila procjena zaliha žitarica u državi?

U kontaktu smo sa Vladom Federacije BiH. U posjeti nam je prije dva dana bio Premijer, gosp. Fadil Novalić. Premijer je potvrdio da su i rezerve Vlade FBiH dostatne za višemjesečnu isporuku hrane u FBiH.

Šta je poruka građanima iz najveće bh firme koja se bavi proizvodnjom brašna i brašnastih proizvoda?

Za naše građane poruka je da u ovom momentu nema razloga za paniku, jer imamo dovoljne količine pšenice na stanju i dovoljne količine zalihe brašna. Klas ima stabilne ugovore sa dobavljačima pšenice, a naši dobavljači nisu iz Ukrajine ili Rusije”, naveli su.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.