Iz SDA poslali poruke nakon što su uvedene američke sankcije Miloradu Dodiku: “Pozivamo i ostale države, naročito članice Evropske unije, da podrže aktivnosti administracije SAD”

Posljednje Vijesti

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja odluku administracije Sjedinjenih Američkih Država da sankcioniše Milorada Dodika za koruptivne aktivnosti i prijetnju stabilnosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

“Pozdravljamo i sankcije drugim osobama i pravnim licima umiješanim u korupciju.

Pravovremene i sveobuhvatne sankcije predstavljaju adekvatan odgovor na pokušaje narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji”, saopšteno je iz SDA.

U saopštenju se navodi da “ova odluka šalje jasnu i nedvosmislenu poruku svima koji svojim protivustavnim i nezakonitim aktivnostima ugrožavaju mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, te koji koruptivnim radnjama ugrožavaju jačanje vladavine prava i ekonomski razvoj.

“Pozivamo i ostale države, naročito članice Evropske unije, da podrže aktivnosti administracije SAD-a, te da i sami uvedu sankcije zvaničnicima odgovornim za podrivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, kao i njihovim političkim i poslovnim saradnicima uključenim u korupciju”, stoji u saopštenju SDA.

Leave your vote

-2 points
Upvote Downvote