Jadranka Kosor brutalno iskreno o BiH i Hrvatskoj: “Znate onu narodnu izreku: “Prošla baba s kolačima””

U Evropskoj uniji (EU) svačiji glas vrijedi jednako, svako svakoga može zaustaviti, tako su predstavnici Hrvatske trebali mnogo ozbiljnije i odlučnije uvjetovati odobravanje statusa kandidata i za BiH, jer ko zna kad će se sljedeća prilika ukazati.

Ovo je za “Avaz” izjavila bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor komentirajući rezultate samita EU održanog u Briselu.

– Prema najavama, bit će to opet možda najesen, ali znate onu narodnu izreku: “Prošla baba s kolačima.” Ja se ne bih micala odande dok nešto ne bi bilo izboreno za BiH, jer, tvrditi da je to disfunkcionalna država, zemlja s demokratskim deficitom, znači da je sve ono što su prije govorili bilo zapravo neistinito.

Tu posebno mislim na ministra Gordana Grlića Radmana, koji je to izjavio. Pitala sam ga je li to rekao Čoviću i Dodiku na proslavi Čovićevog rođendana, jer se ta dvojica ipak nešto pitaju u BiH – kaže Kosor.

Novi ljudi

Države zapadnog Balkana ništa nisu dobile, iako Crna Gora ima otvorene pregovore. Srbija također. BiH se mora pozabaviti s poznatih 14 prioriteta, koji se već godinama ne ispunjavaju.

– Ništa se neće promijeniti dok ne dođu novi ljudi, koji će biti istinski za reforme, promjene, borbu protiv korupcije. Nema evropskog puta, kako ga ja zamišljam, kako sam ja vodila pregovore, s figom u džepu.

Cijela ova garnitura danas, svi ti čelnici vodećih političkih stranaka fantastično žive, ništa njih neće pogoditi, ni inflacija, ni recesija – kaže bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.