Jako emotivna reakcija Mirjane Karanović, otkrila je nepoznate stvari: “To je tragedija glumačka. Ne mislim da svi moraju da imaju velike honorare, ali postoje velikani koji će do smrti morati da tezgare”

Posljednje Vijesti

Milan Lane Gutović preminuo je u 76. godini nakon duge i teške bolesti.

Njegova kolegica, legendarna Mirjana Karanović, kaže da je Lane bio najljepši glumac kojeg je ikada vidjela, ali da je s druge strane bio tipičan Balkanac, vrlo tradicionalan i konzervativan.

„Gledala sam ga mladog u pozorištu i bio je čudesan zaista. Jedan od najduhovitijih glumaca koje smo ikada imali, istinski duhovit. Svo moje sjećanje na njega je iz moje glumačke mladosti, a on više poslije nije imao snage niti neke volje da istraje u nekim projektima, tako da nismo se nikada sreli“, rekla je Mirjana Karanović za Nova.rs.

„Bio je vjerovatno jedan od najljepših glumaca koje sam u životu ikada vidjela. Bio je nestvarno lijep, ali s druge strane, bio je pravi Balkanac, veoma tradicionalan i konzervativan. Držao je do nekih pravila, šta rade muškarci a šta žene. Bilo mu je veoma teško da bude glumac i u nekim starijim godinama je to bolest mnogih na Balkanu, da ih je sramota što su glumci“, dodala je ona.

„Nije mu bilo lako što je bio glumac u poznim godinama. To je veliki razlog zašto naši poznati glumci odlaze, jer ih ubije pozicija zabavljača. Dok su mladi još imaju ambiciju da budu i da se daju, ali onda kada dođu do toga da zapravo nikada ne postanu ljudi koji zapravo mogu da biraju šta će da rade – to je teško.

Ne budu ni finansijski obezbijeđeni… bio je veliki glumac i komičar, ali je do kraja svog života morao da zarađuje sitne honorare od kojih je morao da živi. To je tragedija glumačka. Ne mislim da svi moraju da imaju velike honorare, ali postoje velikani koji će do smrti morati da tezgare i jurcaju da bi zaradili za pristojan život, a to nije baš tako prijatno za zdravlje“, dodala je Mirjana Karanović za Nova.rs.

Glumac je prošle nedjelje primljen na Vojnomedicinsku akademiju zbog respiratornih problema, stanje mu se u poslednja dva dana naglo pogoršalo i bio je priključen na respirator. Jučer je preminuo.

Leave your vote