Jako žustro saopštenje KO SDA, spominju politički progon: “Vlada sarajevske Trojke politički se obračunava s Hadžihafizbegovićem i Kurtom”

Način na koji se Vlada sarajevske Trojke politički obračunava sa direktorom Kamernog teatra 55 Emirom Hadžihafizbegovićem i direktorom Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) Alešom Kurtom, na najplastičniji način pokazuje kakvim se metodama vladanja služi ova interesno vezana politička grupacija, saopćeno je iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (KO SDA) Sarajevo.

“Očigledno je da će svako ko ne podržava Trojku ili ima drugačije mišljenje, biti izložen političkom progonu i medijskim napadima.

Da stvar bude gora, u obračunu s našim najvećim i najnagrađivanijim glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem, i to samo zato što je u SDA, koriste se nedopustive političke zloupotrebe na način da se formalno ‘obaraju’ izvještaji o radu.

Stranački aparačici NIP-a, Naše stranke i SDP-a ne libe se da ne usvoje izvještaj o radu Kamernog teatra 55, u vrijeme kada ovo pozorište pod rukovodstvom Hadžihafizbegovića bilježi izuzetne rezultate.

Time su s pravom šokirani i uposlenici Kamernog teatra 55.

Potpuno precizno su sramotnim nazvali ovakve postupke i odnos Trojke prema teatru koji je u posljednjih pet godina imao 18 premijera i odigrao više od 700 predstava, koje je pogledalo oko 120 hiljada ljudi, što na matičnoj sceni, što na gostovanjima po zemlji, regionu i inostranstvu”, dodaju iz ove stranke.

Smatraju da “još licemjernije zvuči obrazloženje da Hadžihafizbegovića smjenjuju jer su ‘nakon dvije godine shvatili’ da je ‘funkcioner SDA’, ako se zna da je na čelu Narodnog pozorišta Sarajevo jedan od osnivača Naše stranke Dino Mustafić, kao i da se niz istaknutih kadrova Trojke nalazi na direktorskim pozicijama”.

“Politički obračuni i medijska satanizacija neistomišljenika, očigledno su glavne ‘promjene iz temelja’ koje je Trojka ponudila građanima, želeći skrenuti pažnju sa tajnih ugovora, kvarova na novim trolejbusima, nemogućnosti da rješava probleme odvoza smeća, gradskog saobraćaja i normalnog funkcioniranja života u Kantonu Sarajevo”, dodaju iz SDA.

Podsjetimo, Skupština KS na posljednjoj sjednici nije pozitivnim ocijenila izvještaje o radu SARTR-a i Kamernog teatra, a potom su počele priče i o smjeni Hadžihafizbegovića i Kurta.

Hadžihafizbegovićevu smjenu traži Ured za borbu protiv korupcije – prijavio se za poziciju dok je imao višu funkciju u stranci, a za Kurta se ‘škrto’ dijele informacije.

On je tek kratko prokomentirao da se ovdje radi o zloupotrebi vlasti u cilju političke odmazde iz nekih privatnih razloga”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.