Jelena Trivić potpuno otvoreno: Kad god Milorad Dodik priča o nezavisnosti, izgubimo po jednu nadležnost

„Kad god je Milorad Dodik pričao o nezavisnosti Republike Srpske, gubila se jedna po jedna njena nadležnost i prenosila na nivo Bosne i Hercegovine, najviše ih je prenio upravo njegov SNSD“ – rekla je ovo predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, prenosi BN TV. Ona kaže da je najbolji način da ugrožavate Republiku Srpsku, da je pozicionirate kao centar regionalnog problema, što ona ne bi smjela biti, jeste da pričate o njenoj nezavisnosti.

“Koja je logika?”

„Najbolji način da u izuzetno teškim pregovorima koje vodi Srbija po pitanju Kosova, odmažete Srbiji, jeste da pričate uporedo o nezavisnosti Republike Srpske.

Ako se Srbija poziva na međunarodno pravo i nepovredivost svog teritorijalnog integriteta, koja logika je tražiti nezavisnost Republike Srpske“ – kaže Trivić i dodaje:

„Najbolji način da dalje produbite političku krizu u BiH i nabacujete teme radiklanim krugovima u Sarajevu je da konstatno pričate o nezavisnosti.“

“Ne treba trošiti riječi”

Trivić je upitala zašto bi Republika Srpska bila na stolu kao „teritorija-slučaj“ u bilo kom aspektu međunarodnih odnosa.

“Onaj ko je stavlja na sto velikih sila, rizikuje da izgubimo ono što smo u Dejtonu izborili”, dodala je.

„Onog ko stavlja Republiku Srpsku na sto kao monetu za potkusurivanje velikih sila, dovodeći tako u pitanje sam mir, treba jasno označiti kao najvećeg neprijatelja Srpske, Srba i Srbije“- kaže ona.

Ona ističe da o praktičnim aspektima nezavisnoti, ekonomskoj održivosti, ne treba trošiti riječi.

ČITAJTE I OVO: Ambasada SAD u BiH kategorično o Miloradu Dodiku: “Prijetnje otcjepljenjem od Bosne i Hercegovine predstavljaju antidejtonsko djelovanje”

„Temelj moje politike je Republika Srpska unutar Bosne i Hercegovine, jaka, ekonomski održiva, sa još uvijek dovoljno ključnih nadležnosti da sama svom stanovništvu obezbijedi ekonomski prosperitet.

Onaj ko navodno želi više od toga, radi na uništenju Republike Srpske i što prije u tom treba biti zaustavljen“- zaključila je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.