Jusuf Nurkić se oglasio nakon što je Razija Mujanović “podigla prašinu” u bh. sportskoj javnosti: “Godinama jedno te isto, sve ovo sam ja već rekao”

Jusuf Nurkić, košarkaš Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine, oglasio se na društvenim mrežama i podržao Raziju Mujanović.

Naša legendarna košarkašica Razija Mujanović, koja je tim menadžerica ženske košarkaške reprezentacije BiH uoči današnjeg meča naših Zmajica s reprezentacijom Belgije uputila je pismo i izvještaj koje je uzburkalo javnost.

Mujanović u svom izvještaju piše o velikim problemima, sramoti i opstrukcijama s kojima se susreću i reprezentacija i ona, a uputila je i žestoke kritike na račun generalnog sekretara KSBiH Amera Čolana.

Tim povodom, oglasio se Nurkić.

“Za mene lično Razija Mujanović pa svi ostali. U našu Raziju imam potpuno povjerenje.

Godinama jedno te isto… a da ne govorim da sam vam sve ovo ja već rekao!

Nadam se da ćete ovaj put izabrati dokazanu moralnu i ljudsku veličinu Raziju Mujanović najbolje što je naša BiH ikad imala”, napisao je Nurkić.

Podsjetimo, utakmica Belgija – BiH igra se danas u 16.15 sati, uz direktan TV prijenos na Sport Klubu 1.

Legendarna Razija Mujanović je kao tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine uputila izvještaj Upravnom odboru Košarkaškog saveza BiH, a o svemu je obavijestila i javnost putem društvenih mreža.

U izvještaju je navela brojne probleme i opstrukcije s kojima se susrela ona i reprezentacija, ali i niz kritika na adresu generalnog sekretara Saveza Amera Čolana.

“Obzirom da se već dugo špekuliše i komentariše da je ‘nešto trulo u državi Danskoj’ (čitaj – KS BiH), a moj poslani izvještaj Upravnom odboru je procurio u javnost putem pojedinih portala i izvora, osjećam dužnost da s vama podijelim isti.

Iako se nisam htjela oglašavati pred utakmice, smatram da je pravedno da to pročitate na mojoj stranici, a ne kroz druge medije. Ipak ste vi tražili da budem u Savezu i vama to dugujem. I moje strpljenje ima granice.

Zbog budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze. Sportski pozdrav”, napisala je Mujanović na društvenim mrežama uz fotografije podnijetog izvještaja.

Na početku izvještaja legendarna Raza je navela da su joj motivacija za ulazak u Savez bile talentovane djevojke kojima je uvijek malo nedostajalo da naprave rezultat.

Detaljnije čitajte na linku ispod.

VEZANI TEKST: Legendarna Razija Mujanović u vrlo zabrinjavajućem obraćanju javnosti otkrila šokantne detalje, ovo je “podiglo prašinu” u bh. sportskoj javnosti

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.