Kakva ljubav između Dijamanta i kultnog igrača iz Srbije, Edin Džeko se oglasio odmah nakon emotivnog oproštaja Aleksandra Kolarova: “Bili smo tu jedan za drugog kad god je trebalo”

Od profesionalnog fudbala oprostio Aleksandar Kolarov, nekadašnji kapiten Srbije i prvotimac Intera, Lacija, Rome, Mančester sitija i drugih klubova.

Tim povodom se na Facebooku oglasio i naš kapiten Edin Džeko koji je s ovim igračem dijelio svlačionicu i nekoliko klubova.

– Od Mančestera, preko Rima do Milana, zajedno smo prošli mnogo toga, i dobrog i lošeg. Dočekao si me u Mančesteru i pomogao mi da postanem dio porodice, onda su nam se putevi nakratko razdvojili, pa sam ja dočekao tebe u Rimu, a onda si otišao i dočekao me u Milanu, gdje nas je fudbal i želja za pobjedama ponovo spojila.

Kroz sve ove zajedničke godine, postao si mi mnogo više od prijatelja. Već nakon nekoliko mjeseci provedenih skupa u Mančesteru, nisi mi više bio tek suigrač, već drug, prijatelj, oslonac.

Bio si tu za mene kada je trebalo, bio sam tu za tebe kada god sam trebao. Tvoji centaršutevi, moji golovi, poznavali smo jedan drugog na terenu, bolje nego iko i ne mogu ti opisati koliko mi je žao što te više nećemo gledati na terenu.

Svi jednom moraju reći zbogom, a ja sam ponosan što sam imao priliku dijeliti svlačionicu s tobom, kroz moju karijeru i radovati se uspjesima, titulama prvaka i zajedničkim golovima.

Kolarov (36) završio je igračku karijeru, a u oproštajnom pismu otkrio je da u budućnosti planira biti sportski direktor ili skaut.

Kolarov je bio dugogodišnji reprezentativac Srbije, jedno vrijeme i kapiten, a odigrao je ukupno 94 utakmice za nacionalni tim. Nastupao je na dva Svjetska prvenstva, 2010. i 2018. godine.
“Znao sam da će prije ili kasnije doći ovaj trenutak.

Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje svog života, zahvalan sam što sam uspio ostvariti ono što je oduvijek bio moj san”, napisao je Kolarov u saopćenju za javnost pa nastavio:

“Zahvaljujem svim osobama koje su me pratile u ovom prvom dijelu moje karijere. Najprije svakom saigraču i ekipama u kojima sam igrao kao i nogometnoj reprezentaciji Srbije, moje domovine, koju sam uvijek predstavljao s velikim ponosom.

Zahvaljujem se klubovima, predsjednicima, rukovodiocima, trenerima i tehničkom osoblju, doktorima, ekonomima, fizioterapeutima kao i svima onima koji su mi pomagali u karijeri i koji su vrijedno radili iz drugog plana.”

Dalje je naveo kako uskoro počinje s edukacijom za sportskog direktora i skauta.

“Dolazim do kraja ove faze u svom životu osjećajući veliko zadovoljstvo postignutim, a nadam se da sam se svojim svakodnevnim dokazivanjem na terenu i van njega barem dijelom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. Sada sam već usmjeren ka svom drugom životu u svijetu nogometa, a uskoro počinjem školovanje za sportskog direktora i skauta”, završio je Kolarov.

Klupsku karijeru je počeo u Čukaričkom 2004., iz kojeg je dvije godine kasnije prešao u OFK Beograd.

Potom se otisnuo na Apenine gdje je tri sezone nosio dres Lazija, a onda je uslijedio njegov najveći transfer u karijeri.

Otišao je u Manchester City koji ga je platio 24 miliona eura. U engleskom klubu je proveo sedam godina, osvojio dva Premiershipa, dva FA Cupa, dva Liga kupa i jedan Community Shield.

Prije pet godina vratio se u Rim, ali je ovoga puta obukao dres Rome u kojoj je proveo tri sezone. Karijeru je završio u Interu s kojim mu je istekao ugovor ovog ljeta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.