Kakve su ovo ljudine: Pogledajte šta su Davor Dragičević i Muriz Memić uradili pored zgrade Tužilaštva BiH u Sarajevu

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, nakon više od dva mjeseca digao je svoj šator u kojem je spavao pored Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Ne samo da je pokupio svoje stvari već je, zajedno s Murizom Memićem, ocem Dženana Memića, posuo zemlju kako bi se posadila nova trava.

Također, Davor je zakopao fotografije Dragana Lukača i Darka Ćuluma.

Podsjećamo, Davor Dragičević je 27. marta postavio šator ispred Tužilaštva BiH. Tada je rekao da se neće pomjeriti dok Tužilaštvo ne poduzme korake u pronalasku i procesuiranju odgovornih za ubistvo njegovog sina Davida.

Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo da je istraga u vezi ubistva njegovog sina Davida i Dženana Memića prioritet u radu ove pravosudne institucije, Dragičević je odlučio podići šator.

“Tu smo, nećemo ići još malo. Moramo se i sa građanima Sarajeva izljubiti, ako treba isplakati. Ja ću dolaziti ovdje stalno, a možda će ostati i tradicija ispijanja kafa sa komšijama”, naveo je Davor danas.

“Neće niko od vas biti na slobodu, uništit ću zločinački MUP, sve i do jednog. Daje mi optimizam da će biti istraga”, naveo je Davor.

“Divni ste, krasni ste i zajedno sa vama doći ćemo do istine i pravde. Hvala i svim građanima Sarajeva te BiH. Danas polažemo kamen temeljac za buduću vladavinu prava za svu djecu u zemlji, da svi ostanemo i živimo u oovj zemlji. Ljubi vas čača. Pravda za Davida i Dženana”, poručio je jasno Dragičević za Radio Sarajevo.

Naslovna fotografija preuzeta sa Avaza.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.