Kamera “uhvatila” selektora Zmajeva Sergeja Barbareza i Emira Spahića u zanimljivoj situaciji: Gledaju utakmicu bh. lige

Novopečeni selektor fudbalske reprezentacije BiH Sergej Barbarez stigao je na stadion “Roeđni” u Mostaru gdje posmatra duel 28. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Sloge. Barbarez je očigledno odmah ozbiljno shvatio ulogu selektora, te ga možemo očekivati i na utakmicama domaćeg šampionata gdje će skautirati potencijalne kandidate za reprezentaciju.

Društvo na centralnoj tribini stadiona “Rođeni” pravi mu i Emir Spahić koji je izabran za novog direktora Zmajeva.

Sergej je rođeni Mostarac i ponikao je u Veležu, te se nakon dugo vremena pojavio na stadionu kluba u kojem je napravio prve nogometne korake.

Debi na selektorskoj klupi Zmajeva će Barbarez ubilježiti 3. juna, kada u prijateljskoj utakmici BiH gostuje Engleskoj na St. James’ Parku u Newcastleu.

Podsjetimo, Barbarez je sa Nogometnim savezom BiH dogovorio četverogodišnju saradnju, a velika pomoć će mu biti i novi direktor Zmajeva Emir Spahić.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez dao je i intervju za Novu BH, a u njemu je otkrio nekoliko zanimljivih informacija.

Kada je upitan ko će biti u stručnom štabu Zmajeva, selektor je otkrio kako je jedno od imena Mirko Hrgović.

“On je sto posto siguran. Naš igrač, dugogodišnji igrač, koji je sada pod palicom Slavena Bilića u Saudijskoj Arabiji. I on je oduševljen idejom i pričom. On će biti jedan od ta dva, ili tri”, rekao je Barbarez.

Također, otkrio je koliko je mogao o ostanku, odnosno odlasku Edina Džeke u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Pustite da se sa njima svima ispričamo. Sa svakim će biti kontakt i onda ćemo vidjeti šta dalje”, ostao je zagonetan Barbarez.

Barbarez je službeno preuzeo kormilo reprezentacije Bosne i Hercegovine prošlog petka, kada je i predstavljen u sjedištu N/FS BiH.

ČITAJTE I OVO:

Kakve riječi kultnog reprezentativca Hrvatske: Ni Mourinho ne bi mogao ništa u BiH. Ovo s Barbarezom je najbolja stvar

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.