Kamiondžija “pao” na bh. granici: Prijavio kečap, ali pogledajte šta je pronašla granična policija…

Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali Ž.R, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH spriječili su krijumčarenje četvoro državljana Kine na Međunarodnom graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke mercedes i priključnog vozila oznaka Bosne i Hercegovine.

Objavljena i fotografija

“Dvojica odraslih muškaraca i dvije odrasle ženske osobe skrivali su se u priključnom vozilu koje je prevozilo kečap iz BiH za zemlje Evropske unije.

Otkriveni su prilikom detaljne kontrole na drugoj liniji graničnih provjera i korištenjem specijalističke opreme donirane od Vlade Češke Republike”, saopšteno je iz Granične policija BiH.

Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali Ž.R.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Prema njegovom nalogu državljani Kine su saslušani u svojstvu svjedoka, dok je državljanin BiH uhapšen.

Protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Državljani Kine su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno sankcionirani i uz Prijedlog za protjerivanje s teritorije BiH predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje, dodaje se u saopštenju Granične policije.

Pogledajte i fotografiju koju je objavila Granična policija BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.