Katastrofalna situacija: Veliki požar na planini Lisac kod Zenice, vatrogasci bespomoćno gledaju u vatru

Na području Zenice požari ne jenjavaju već drugu noć zaredom. Večeras je vatrena stihija zahvatila veće područje planine Lisac, a vatrogasci bespomoćno mogu samo posmatrati kako vatra guta veću površinu trave i drveća.

U predvečernjim satima nova lokacija i nova nekontrolisana vatra zahvatila je područje planine Lisac gdje se nalazi i glavni relej za šire područje, a kako je rečeno za Klix.ba iz Profesionalne vatrogasne jedinice sve ekipe su na terenu.

“Vatra koja je večeras izbila na Liscu prvenstveno je krenula prema releju, a promjenim smjera vjetra sada već ide ka naselju Gradišće. Naše ekipe su na određenim položajima, a zbog nepristupačnog terena nemoguće je gasiti ovaj požar”, kazali su nam iz PVJ Zenica.

Zbog aktivnih velikih divljih požara na području grada Zenice u Vranduku, Janjićima i drugim mjestima sve ekipe vatrogasaca su na terenima s policijom, a razmatra se i angažman Gorske službe spašavanja koja je sinoć do kasno u noć gasila požar na Zmajevcu.

Mještani koje smo sreli nedaleko od Gradišća sumnjaju da postoje osobe koje podmeču požare, a iz MUP-a ZDK su danas saopćili da je na području Breze procesuiran F. S. koji je na svojoj parceli zapalio travu i nisko rastinje koje se kasnije proširilo na veće područje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.