Ko je zapravo Ćamil Duraković? Čovjek fenomen koji je prvi nezavisni kandidat izabran na funkciju potpredsjednika RS

Kada se danas u aktuelnom političkom trenutku za nekog kaže da je dobri Bosanac, tada se ne smatra da je on samo izričito predstavnik bošnjačkog naroda, dio jedne etničke cjeline, nego se za takvog čovjeka može reći da je volitelj Bosne, branitelj domovine.

Dobri Bosanac, Ćamil Duraković je potpredsjednik Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini i predstavnik je, kako kaže, Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Piše: Azemina Smailbegović Mulahuseinović

Veliko je ovo za demokratiju u BiH, ma koliko god se nekima činilo da nije.

Čovjek kao nezavisni kandidat je pobjednik i ovaj njegov rezultat će se proučavati kao sociološki fenomen u političkom miljeu Bosne i Hercegovine. Duraković je prvi nezavisni kandidat izabran na funkciju potpredsjednika RS.

“Čačkali” su mu po privatnom životu, neki ga njemu bliski političari ignorisali tokom kampanje, kampanju je vodio relativno sam bez zvučnih donatora i ogromnih novčanih sredstava.

Pričao je Duraković s građanima. Na “točkovima” iz svog automobila je iznosio svoja mišljenja i iznosio stavove u svojim video obraćanjima potencijalnim biračima.

Bilo je mnogo skeptika, bilo je i onih koji su mu u političkoj kampanji radili iza leđa, bilo je onih koji ga nisu željeli.

A zbog čega?

Ćamil Duraković sa svojih 43 godine je političar po mjeri političara evropskih vrijednosti. Mlad, a zreo, politički osviješten kaže da će biti predstavnik svih građana RS-a. Odgojen po bosanski, a odškolovan po američki! Ne može bolje!

Ćamil Duraković kaže da će pružiti ruku Miloradu Dodiku, iako ga prezire kao političara. To je pravi političar!

Ako će raditi u interesu onih koji su ga izabrali, ali i svih drugih koje će predstavljati u sljedeće četiri godine mora se biti pragmatičan, bez sujete, bez političkih elita koje će mu puhati iza leđa.

Političar koji nagovještava nove odnose i nove pomake u odnosima između Banja Luke i Sarajeva.

Jer, sve je to u interesu Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.