Komšić ekspresno odbrusio Konakoviću: “Previše je svjedoka…”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić demantovao je navode šefa diplomatije BiH Elmedina Konakovića koji tvrdi da je Komšić na sastanku sa nizozemskim premijerom Markom Rutteom tražio da BiH ne otvori pregovore.

“To je laž i izgleda jedino sredstvo koje mu je preostalo. Ipak, previše je svjedoka sa tog sastanka za tako providnu laž.

Ali, to je tako dječija laž, ili još gore, bolesna laž!”, poručio je Komšić kratko u odgovoru koji je stigao nedugo nakon saopćenja Naroda i pravde.

Inače, Konaković je večeras govorio na tribini stranke u Novom Gradu prilikom čega je iznio i tvrdnje koje je Komšić demantovao. “Želim vas podsjetiti da smo mi, kada se otvorila prilika da BiH napravi jedan iskorak, bili spremni otići u Neum iako smo znali da je to politički rizik.

Tada smo pokazali istinski da nam je država BiH važnija od stranke ili bilo kojeg ličnog benefita.

Provjerio sam i dobio potvrdu sa više strana da je sam Željko Komšić na sastanku sa nizozemskim premijerom Rutteom u Predsjedništvu BiH tražio da EU ne otvori pregovore sa BiH. To je ta razlika između nas i njih, zamislite jednog lidera koji kaže nemojte s nama otvoriti pregovore”, kazao je Konaković.

Inače, Rutte je u BiH došao početkom ove sedmice zajedno sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen i hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

VEZANI TEKST: Elmedin Konaković iznio jako teške optužbe: Saznao sam da je Komšić tražio da EU ne otvori pregovore sa BiH

U utorak je organizovan sastanak u Predsjedništvu BiH na koji nije došao hrvatski premijer, ali jesu Von der Leyen i Rutte. Također, tu su bili i druga dva člana Predsjedništva BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.