Krađa u džamiji u Jelahu

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U nastavku vam donosimo dijelove izvještaja MUP-a ZDK.

Dana 01.08.2022.godine, policijski službenici Policijske stanice Doboj Jug su na parceli u mjestu Mravići, pronašli zasad od pet stabljika zeljaste biljke, visine od 135 do 270 cm, koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Sporne biljke su počupane, te će biti dostavljene na vještačenje dok se nastavljaju dalje operativne aktivnosti na utvrđivanju identiteta lica koje je zasadilo biljke. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 02.08.2022.godine, u vremenu od 09,30 do 11,30 sati, u ulici Viteška u Maglaju, u Frizerskom salonu “Kapelo”, izvršeno je krivično djelo “Krađa ” mobilnog telefona marke “Samsung A 53”, vlasništvo O.P. iz Slovenije.

Rad na dokumentovanju predmetnog krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Maglaj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 02.08.2022. godine, oko 23,00 sati, u mjestu Jelah, od strane lica B.A., iz Tešnja, izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila marke “Fiat”, vlasništvo I.N., iz Tešnja.

Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca, dok je osumnjičeni lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje.

Dana 03.08.2022. godine, u mjestu Jelah, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa” u vjerski objekat-džamiju, kojom prilikom je iz dvije metalne kutije za dobrovoljne priloge, otuđena određena količina novca.

Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.