Krađa u Tržnom centru Bingo u Doboj Jugu, sramno dešavanje na groblju u Usori

U nastavku prenosimo izvještaj MUP-a ZDK. Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva. U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. Dogodila se krađa u Bingu u Doboj Jugu, ali i na groblju u Usori. Pročitajte šta se sve dešavalo u ZDK i kako je reagovala policija.

Dana 22.04.2024. godine, u 10,50 sati, u službene prostorije Policijske stanice Breza, pristupila je V.E., rođena 1968. godine iz Breze, koja je tom prilikom prijavila da je dana 19.04.2024. godine, oko 11,00 sati, dok se nalazila na pijaci, u ulici Žrtava Genocida Srebrenice, od strane nepoznatog lica iz njene torbice otuđen mobilni telefona marke “Samsung A02S”.

Navedena prijava je evidentirana, a daljni rad na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Breza.

Dana 22.04.2024. godine Policijskoj stanici Breza je prijavljeno da je u posljednjih nekoliko mjeseci u mjestu Vijesolići na lokalitetu “Sječa” i “Glavica-Do”, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo “Šumska krađa”.

Tom prilikom u šumi vlasništvo Š.M. iz Sarajeva, izvršena je bespravna sječa trideset jednog (31) stabla bukve, hrasta i javora ukupne količine oko 20,24 kubnih metara.

Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 22.04.2024. godine, u 17,35 sati, u mjestu Alibegovci, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Povreda mira pokojnika” na mjesnom groblju Alibegovci.

Tom prilikom je otuđeno osamnaest (18) mesinganih vazni i svijećnjaka, dok je oštećeno šest vazni sa ukupno 15 spomenika. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 22.04.2024. godine, u 12,35 sati, u mjestu Matuzići, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Krađa” u tržnom centru “Bingo”, gdje su tom prilikom otuđeni razni prehrambeni artikli. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Dana 22.04.2024. godine, u 17,00 sati, u mjestu Brankovići, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Povreda mira pokojnika” na mjesnom groblju Brankovići.

Tom prilikom je oštećeno i otuđeno više mesinganih vazni sa nadgrobnih ploča i križeva. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 21.04.2024. godine, u 23,25 sati, na autoputu A-1, u mjestu Arnautovići, Grad Visoko, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo, marke “Mercedes” sa priključnim vozilom marke “Krone”, kojim je upravljao D.M., rođen 1991. godine iz Crne Gore i putničko motorno vozilo, marke “Opel”, kojim je upravljao B.S., rođen 1976. godine iz Breze, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.