Legendarni italijanski napadač komentarom o Edinu Džeki razljutio je navijače u BiH

Smatra da Edin Džeko ipak ima jednu manu…

Legendarni italijanski napadač Luca Toni pohvalio je našeg Edina Džeku, kazavši da u tandemu s Lautarom Martinezom čini najbolji napadački tandem u Seriji A. Ipak, nekada čuveni centarfor mišljenja je da Dijamant ima i jednu manu.

“Po mom mišljenju, Inter s Džekom i Lautarom ima jako dobar napadački tandem. Napoli je također jak, ali nemaju potrebnu širinu”, kazao je Toni u podcastuu Gazzetta.it ‘GazzaTalk’, posebno se osvrnuvši na bh. igrača.

“On je sjajan napadač, jer osim što postiže golove igra jako dobro za ekipu i pomaže u izgradnji napada. Jedina mu je mana što nije uvijek precizan pred golom”, kazao je Toni, a navijači reprezentacije BiH su u komentarima na brojnim medijima i na društvenim mrežama itekako iskazali ljutnju.

U svojoj bogatoj karijeri Toni je postao svjetski prvak 2006. godine s reprezentacijom Italije, osvojio je dvije titule prvaka Njemačke s Bayernom, a Zlatnu kopačku je dobio 2006. godine.

U 22-godišnjoj karijeri odigrao je 545 utakmica i postigao 272 gola za 15 različitih klubova. U 47 reprezentativnih utakmica postigao je 16 golova.

U bogatoj karijeri između ostalih timova igrao je i za Palermo, Fiorentinu, Bayern, Juventus i Romu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.