Lijepa vijest iz Bosne i Hercegovine kažu da su je “podigli iz pepela”: Svečano otvorena tvornica “Lasta” Čapljina

Čapljinska tvornica keksa “Lasta”, nakon uspješne probne proizvodnje slatkiša, svečano je otvorena u srijedu u Čapljini.

Otvaranju su prisustvovali brojni uzvanici iz privrednog, političkog i društvenog života zemlje i šire.

– Zadovoljstvo mi je biti ovdje i svjedočiti ovom važnom trenutku, podsjećajući kako je Vlada HNK u ovom sazivu snažno opredijeljena snaženju ekonomskog rasta kroz privlačenje investicija, jačanje konkurentnosti domaćega gospodarstva i otvaranje radnih mjesta koja jamče ostanak naših mladih – poručio je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg.

Istaknuo je kako je, osim novoga ruha, zamaha i radnih mjesta, otvaranje vitalan iskorak u jačanju ekonomije cijelog kantona, ali i regije.

– Posebno čestitam i zahvaljujem gosp. Petru Ćorluki i njegovim suradnicima koji su, ogromnim trudom i nesebičnim zalaganjem, podigli ”Lastu” iz pepela.

Oni od danas stvaraju nove vrijednosti, oni nam pomažu dati novi zamah kotaču napretka, oni daju obol i našim nastojanjima da zadržimo mlade porodice na ovim prostorima.

A i Čapljina se, kao sredina, zaista osobito iskazuje na tomu polju već niz godina, na čemu iskreno čestitam i kolegi (Smiljan) Vidiću i njegovim suradnicima – ocijenio je premijer HNK.

Dodao je kako je Vlada HNK svjesna izazova i poteškoća s kojima se gospodarstvenici suočavaju i nose te da kontinuirano poduzima mjere kako bi unaprijedila poslovno okruženje i omogućila lakše investiranje bez kojeg, smatra, nema boljitka niti sigurne sutrašnjice.

– Zato će ljudi poput gospode Ćorluke i Vidića, ali i projekti poput ”Laste”, u meni osobno i u Vladi HNK uvijek ćete imati partnera i prijatelja, spremnog učiniti maksimum za dobrobit svih žitelja našeg kantona – zaključio je premijer Herceg.

Iz ove su tvornice ranije kazali kako je prvenstveni cilj proizvodnjom zadovoljiti domaće potrošače, ali isto tako i osigurati plasman proizvoda za europsko tržište, čime bi zauzeli značajno mjesto na ekonomskoj ljestvici.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.