Poznati bh. biznismen Petar Ćorluka saopštio lijepe vijesti “Počinjemo proizvoditi austrijske medenjaka u Lasti”

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić u srijedu je sudjelovao na svečanosti otvaranja Lastine tvornice za proizvodnju keksa u Čapljini, koju su simboličnim presijecanjem vrpce otvorili čapljinski mališani.

Ministar Dedić podsjetio je da Čapljina i njena Lasta imaju dugogodišnju tradiciju proizvodnje keksa te da se današnjim otvorenjem ova tradicija samo nastavlja, posebno na zadovoljstvo svih njezinih potrošača.

– Drago nam je da su prepoznatljivi Lastini proizvodi ponovo na domaćem i inozemnim tržištima.

Sretni smo da kroz podršku ovakvim investicijama imamo priliku doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i rastu izvoza koji su garant unapređenja bosanskohercegovačke ekonomije, a Federalno ministarstvo poljoprivrede je tu da podrži svaki sličan projekat – rekao je ministar Dedić.

Federalni ministar je čestitao biznismenu i vlasniku Laste Petru Ćorluki, kao i svim uposlenicima, koji su, kako je rekao, odličan primjer izvrsnosti.

Ćorluka je zahvalio resornom federalnom ministarstvu, te najavio i proizvodnju austrijskih medenjaka u Lasti.

Navodi da je Lasta zabilježila zapažene rezultate u BiH u prodaji, te će raditi na širenju proizvodnje i tržišta u susjednim zemljama. Kako je kazao, u Lastu je uloženo oko 20 miliona eura i tu se neće stati.

– Imali smo pomoć Federalnog ministarstva poljoprivrede koje je imalo jedan tender, na koji smo se mi javili i dobili sredstva. Kupili smo brend iz Austrije star 120 godina, oni su specijalisti u proizvodnji medenjaka.

Već u junu ove godine doći će njihov glavni tehnolog i ovdje će se proizvoditi njihovi medenjaci. Pod tim brendom ćemo izvoziti u Njemačku i Austriju – kazao je Ćorluka.

Kako je kazao, Lasta za sada radi u dvije smjene, a nada se će uskoro krenuti i proizvodnja slastica u trećoj smjeni.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.