Maestralna Lana Pudar ide po novu medalju na EP-u, evo gdje možete gledati prijenos finala

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas će plivati za novu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu, a direktan prijenos nećemo moći gledati na Javnom RTV servisu Bosne i Hercegovine (BHRT), već na susjednim državnim televizijama.

Šesnaestogodišnja Mostarka izborila je još jedno finale, nakon što je sinoć u polufinalu utrke na 200 metara delfin osvojila drugo mjesto u svojoj grupi.

S vremenom 2:10:11 zauzela je ukupno peto mjesto.

Navijači u BiH i dijaspori s velikom pažnjom, pa može se reći i euforijom, očekuju nastup Pudar koja je prije dva dana osvojila bronzanu medalju u utrci na 100 metara delfin i nadaju se novom uspjehu.

Ipak, morat će se “snalaziti” za gledanje utrke.

Fanovi naše Lane finalnu utrku iz Rima mogu gledati u direktnom prijenosu na drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT 2),

a prijenos možete pratiti i na srbijanskom javnom emiteru, odnosno na kanalu RTS2, u zavisnosti od toga da li će operateri u našoj zemlji “zatamniti” program.

U slučaju da se to desi, što je za očekivati, prijenos možete gledati na OVOM LINKU.

Finalna utrka na rasporedu je u 18 sati i 16 minuta.

S obzirom na prikazano u kvalifikacijama i polufinalu, mlada Mostarka se ima pravo nadati još jednoj medalji s takmičenja najboljih plivačica Starog kontinenta u Rimu – javio je Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.