Magistar engleskog jezika u “Milijunašu” odustao na pitanju o kraljici Elizabeti, kući je mogao odnijeti 250 000 hiljada kuna

Započela je nova sezona HRT-ovog kviza ‘Tko želi biti milijunaš’ s voditeljom Tarikom Filipovićem.

U svom premijernom nastupu Lucian Šošić iz Donjeg Dolca, magistar hrvatskog i engleskog jezika, dao je sedam tačnih odgovora i osvojio 4.000 kuna. Iako mu tada nije trebala pomoć džokera, sva tri iskoristio je na pitanju za 32.000 kuna.

Pitanje je glasilo: Je li B. B. King, Larry King, Martin Luther ili Martin Luther King imao četvero djece? Lucian je prvo upotrijebio džokera ‘zovi’ koji nije znao odgovor, pritom nagađajući “gađao B.B. Kinga”. Zatim se opredijelio na džoker “pola-pola”, u njegovom suženom izboru se nisu nalazila imena ‘B. B. Kinga’ i ‘Larryja Kinga’.

Odgovor znalca omogućio mu je da pređe na drugi prag.

Lucian je nastavio bez ijednog džokera pa na pitanje za dvostruko viši iznos znao je da je Uzbekistan najmnogoljudniji od “stanova” nastalih raspadom Sovjetskog Saveza.

Sljedeće pitanje koje je morao tačno odgovoriti za 125.000 kuna glasilo je: U nazivima kojeg djela slikara nadahnutog muzikom su se našle i simfonije, nokturni, aranžmani i harmonije? Paul Delaroche, Vasilij Kandinski, James Whistler i Mark Rothko bili su ponuđeni odgovori. Lucian se odlučio za Jamesa Whistlera i time otvorio pitanje za četvrt miliona kuna. Lucijan više nije htio riskirati pa je tu i odustao.

A pitanje koje ga je dovelo na tu odluku je glasilo: Osim 2012, koje godine je britanska kraljica Elizabeta II lično otvorila Olimpijske igre? Lucian je dosta razmišljao o odgovoru i rekao je da bi mogla biti riječ o 1948. no to bi bio netačan odgovor jer je britanska kraljica OI otvorila i 1976. u kanadskom Montrealu.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.