Mahir Mulalić: “Od Boga je sve, kroz prsa mi je prošao tako lijep i mio osjećaj, da nije bilo Marije, mnogo toga se ne bi desilo

Mahir Mulalić otkriva da su mu se tek sad utisci slegli.

Sjajni Mahir Mulalić pobjednik ovogodišnjeg muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” otkrio je kada se rodila ljubav prema muzici, da li će s Marijom snimiti duet, ali i da li je zaljubljen s obzirom na to da je miljenik ljepšeg spola.

Ističe za magazin Azra da su se tek sad slegli utisci.

“Napokon su se slegli utisci. Svjestan sam apsolutno svega. Od Boga je sve, tako da je na mom radaru nastavak ozbiljnog rada”, kaže Mahir.

Student ste mašinstva. Otkud u muzičkim vodama i kada se rodila ljubav prema muzici?

“Ljubav prema muzici gajim od malih nogu. U ranoj dobi pjevao sam na raznim priredbama, takmičenjima i festivalima. Iz dana u dan sve je veća strast prema muzici i ovom poslu.

Šta je prevagnulo da se prijavite na „Zvezde Granda“?

“Mene kroz život uglavnom pokreću izazovi. Da bi jedna mlada osoba ispunila svoje snove, potrebna je asistencija stručnih i iskusnih ljudi. To se i obistinilo, narod je to prepoznao, a ja ću nastojati i dalje biti svoj, pa ako žele da mi vjeruju, vjerovat će mi.

Marija Šerifović Vam je bila mentorica. Kako je bilo učiti od jedne od najboljih? Je li bila stroga?

“Da nije bilo Marije, mnogo toga se ne bi desilo. Tako je suđeno. Dala mi je vjetar u leđa kad mi je bilo najteže, tako da sam se svaki naredni put trudio dati sve od sebe i opravdati njenu želju da mi zbilja pomogne u ostvarenju mojih snova. Takva žena se jednom rađa, i hvala Bogu što sam je imao za mentora i što smo postali prijatelji!

Nažalost, tokom takmičenja ste doživjeli veliku porodičnu tragediju i željeli završiti sudjelovanje. Šta Vam je dalo snagu da se vratite i šta Vam je Marija savjetovala?

“Savjetovala mi je da se borim još više, i na kraju balade trud se uvijek isplati.

Pobjedu ste posvetili majci. Šta Vam je prošlo kroz glavu kada je Saša Popović izgovorio Vaše ime?

“Osjetio sam ogroman izliv sreće kroz suze. Nekoliko trenutaka prije nego što će Saša izgovoriti moje ime, kroz prsa mi je prošao tako lijep osjećaj da ga ne mogu opisati. Božija je volja bila da se sve upravo tako odigra”, navodi Mahir.

Šta ćete najviše pamtiti iz cijelog takmičenja?

“Pamtit ću mnogo lijepih trenutaka, jer su jedino oni i bitni. Ja sam neko ko ne može tako lako da izdvoji bilo šta, jer bi upravo ta široka slika u mojoj glavi izgubila smisao.

Možemo li očekivati Vaš i Marijin duet? Jeste li razgovarali o tome?

“Zbilja nikada nisam razmišljao o duetu, jer, ako bilo šta forsiram, izgubi čar. Svako bi volio da pjevam duet s Marijom, a da li će se to ostvariti, pokazat će vrijeme.

Održali ste spektakularan koncert u rodnoj Gračanici. Kakav je osjećaj bio stajati pred tolikim brojem sugrađana, ljudi koji Vas zaista vole i dijele sreću zbog Vašeg uspjeha?

“U trenutku kada sam se popeo na binu ostao sam bez teksta. Taj osjećaj se ne može riječima opisati. Pogotovo ja, koji sam mnogo emotivan. U jednom trenutku mi je malo falilo da zaplačem pred tim divnim ljudima, ali sam se uspio suzdržati i povesti svoje Gračanlije pjesmama u čarobnu noć.

Kakvi su Vam planovi za naredni period?

“U planu je brza pjesma, koja se već radi i koju ćete u skorije vrijeme slušati. A kada je riječ o mojim nastupima, u narednom periodu ću pjevati svima širom našeg Balkana.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.