Medij iz susjedstva: Zmajevi i Sergej Barbarez su Zlatku Daliću “ukrali” dva Hrvata

Na spisku selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergeja Barbareza za utakmice s Engleskom i Italijom našli su se i debitanti Nikola Katić, stoper Zuricha i Stjepan Radeljić, defanzivac Rijeke. Medij iz susjedstva primijetio je da je Barbarez pozvao dvojicu igrača sa hrvatskim pasošem.

Nisu to jedine promjene koje je novi selektor Zmajeva napravio u rosteru, s obzirom na to da su prve pozive dobili i Dženis Burnić (Karlsruher) , Armin Gigović (Midtyjland) i David Vuković
(Borac).

Medij iz susjedstva primijetio je da je Barbarez pozvao dvojicu igrača sa hrvatskim pasošem. Naravno, radi se o Katiću i Radeljiću. Vrijedi istaknuti da su obojica rođeni u Bosni i Heregovini.

-Zmajevi Daliću “ukrali” dva Hrvata, poziv zaradio bivši hajdukovac i jedan od ključnih Sopićevih igrača – naslov je koji donose Sportske novosti.

-Katić je svojevremeno glasio kao velika nada hrvatskog fudbala te je bio standardnim članom U-21 reprezentacije Hrvatske, međutim za seniorsku je vrstu upisao tek jedan prijateljski susret.

Bila je to poznata utakmica iz 2017. godine protiv Meksika, u kojoj su našu selekciju sačinjavali mahom HNL igrači.

Katić je u karijeri igrao za Slaven Belupo i Hajduk, a ove je sezone u dresu švicarskog Zuricha upisao 34 nastupa i zabio četiri pogotka – pišu Sportske novosti o Katiću, a zatim se osvrću na Radeljića.

ČITAJTE I OVO: Prva odbijenica Sergeju Barbarezu, priznao je: “Zvali smo ga, rekao je da je frustriran i ljut”

ĆITAJTE I OVO: Ovo je iznenadilo sve: Sergej Barbarez objavio svoj prvi spisak kao selektor sa velikim promjenama!

-On je do sada nastupao za mlađe selekcije hrvatske i bh. reprezentacije, a sada će čini se jednom i zauvijek odlučiti obući dres susjeda. Radeljić je ove sezone bio jedan od standardnih stopera Rijeke, a dobrim partijama zasluženo je zaplijenio pažnju novog bh. selektora – smatraju u Hrvatskoj.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.