Mehmedović prozvao Dobojliju na čelu Tužilaštva BiH: “SAD da i njemu uvedu sankcije ukoliko Kajganić ne otvori istragu protiv svih aktera”

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović oglasio se na društvenim mrežama i pozvao Tužilaštvo BiH da reaguje povodom novih sankcija SAD upućenih članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, njegovom savjetniku Milanu Tegeltiji, Tegeltijinoj supruzi Tijani i Mirsadu Kukiću, predsjedniku PDA.

Prozvao je rođenog Dobojliju Milanka Kajganića trenutnog vd. glavnog tužitelja Tužilaštva BiH.

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

“Pozivam Kajganića (VD Glavnog Tužitelja BiH) da otvori istragu o navodima iz obrazloženja o sankcijama USA ministarstva finansija.

Američke sankcije mora pratiti Kajganić i otvoriti istragu protiv svih osoba i po svim tačkama obrazloženja za uvodjenje sankcija, dakle, za korupciju, ometanje djelovanja bh. institucija i nasrtaj na ustavno-pravni poredak.

Ukoliko to ne učini, pozivam USA da i njemu uvedu sankcije, domaćim faktorima da traže njegovu smjenu zbog ignoriranja teških optužbi koje su izrečene u obrazloženju US ministarstva.

Zar nama trebaju strane države da ukazuju na korupciju koju naše institucije ignorišu!”, rekao je Mehmedović.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.