Mijatović jako ljut zbog odlaska Dodika u Beograd: Adresa za sve razgovore o državi su institucije BiH!

Posljednje Vijesti

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, oglasio se na svom facebook profilu gdje je komentarisao odlazak Milorada Dodika u Beograd kod predsjedika Srbije Aleksandra Vučića.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“ADRESA ZA SVE RAZGOVORE O UNUTRAŠNJIM PITANJIMA BIH SU INSTITUCIJE BOSNE I HERCEGOVINE!!!”

“Svjedoci smo posljednjih godinu dana intezivnih diskusija o BiH van institucija Bosne i Hercegovine, pa ne rijetko i mimo granica BiH.

Bosna i Hercegivina je nezavisna država i punopravna članica Ujedinjenih Nacija i ima svoje institucije definisane Ustavom.

Usljed ponovnih najava pojedinih lidera iz susjedstva, želim bez dileme napomenuti da adresa za razgovor i rješavanja ustavne krize u kojoj se nalazimo nisu Beograd, Zagreb ili Ankara, već isključivo institucije BiH.

Zbog upornog izbjegavanja institucija BiH smo i došli u ovu krizu, za koju su odgovorni kako etno-nacionalni lideri tako i dio međunarodne zajednice”, poručio je Mijatović.

Podsjećamo, Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas će se u Beogradu sastati sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, a ranije je najavljeno da će razgovarati o svim aktuelnim temama.

Vučić je najavio i da se naredenih sedmica namjerava sastati i sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA.

Vučić je odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Srbija imati određene posljedice ukoliko bi SAD uvele sankcije Dodiku istakao da je bio i ostao protivnik sankcija jer se njima ništa ne rješava.

Leave your vote