Milorad Dodik se na televiziji u Srbiji javno “nalupao”: “Spreman sam i da puzim i da se ponizim ako je to u interesu RS”

Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je gostujući na jednoj beogradskoj televiziji govorio o stanju BiH, secesionističkim planovima, Ustavnom sudu BiH…

– Bosna i Hercegovina je jedna velika nevolja. Zemlja bez vizije. Ona je istorijski defekt! U Sarajevu nisam nikada pročitao ništa pozitivno o Srbiji i RS. Nikada nisam otišao da ručam tamo. Nemam povjerenja u njih.

Pravosuđe je najveći problem i ono je iznad društva. Koriste ogromna javna sredstva. Tužioci imaju vlast i autonomiju. To je kasta u kojoj se djeluje po principima mafije – kazao je Dodik za TV Happy.

-Pokušavam da otklonim degenerični pristup u kom mi sami sebe mrzimo i poništavamo. Nije tačno da neki trećerazredni službenik Bijele kuće donese neku odluku o nama, i mi ga gledamo kao da je to “sveto pismo“, a to nije tačno. Zašto smo mi pristali na to? Mi moramo da se borimo za svoj interes i svoj identitet i tako se ponašam. Ljudi, nije tačno da visoki predstavnici dolaze ovdje dobronamjerno. Sve što su uradili u posljednje vreme i posljednjih vijekova bilo je protiv Srba. Ovo nije paranoja, ovo je samo jedno ukazivanje na to – rekao je Dodik pa dodao.

-Spreman sam da se ponizim ako je to u interesu RS. Ako treba da puzim i to ću uraditi! Moram biti samo uvjeren da je to u interesu RS i nemam ni jednu dilemu, apsolutno. Ništa u BiH nije samoodrživo osim RS. Ona jedina funkcioniše. Danas kad bi se Bosna raspala na miran način, jedino što bi nastavilo da funkcioniše je RSa. Federacija bi se raspala – nalupao se Dodik.

Leave your vote