Milorad Dodik se oglasio nakon sastanka sa Erdoganom: “Pozivam ljude iz Sarajeva da imaju razumijevanja i shvate oziljnost situacije”

Događaji Posljednje Vijesti

Milorad Dodik oglasio se nakon sastanka u Predsjedništvu BiH sa Recepom Tayyipom Erdoganom.

Odmah se obrušio na funkciju visokog predstavnika i instituciju OHR-a.

“Ja sam upoznao Erdogana sa stanjem u BiH. Mi ne vjerujemo da stranci mogu da održe red i smatramo da je sve stvar unutrašnjeg dogovora. Uvjeren sam da visoki predstavnik ne postoji. Mene je moj narod izabrao da ih zastupam. Pozivam ljude iz Sarajeva da imaju razumijevanja i shvate oziljnost situacije. Najbitnije je da mi ovdje sačuvamo mir i on mora održati. Kako će se stvari odvijati u BiH, to zavisi od nas”, kazao je Dodik.

“Predsjedniče Erdogan ja sam spreman da razgovaram i s vama i svima u BiH. Moramo doći do nekog dogovora jer je Dejtonski mirovni sporazum gotovo uništen. Hvala Erdoganu što ima živaca da sluša naše probleme”, kazao je Dodik.

Dodik je spominjao i disoluciju, nakon čega je odmah reagovao Željko Komšić.

VEZANI TEKST: “Željko Komšić nakon sastanka sa Recepom Tayyipom Erdoganom: “Ja nisam toliki hipik da vjerujem da može doći do…”

Erdogan je danas stigao u BiH u zvaničnu posjetu. Turski predsjednik prisustvovao je i vjenčanju kćerke Bakira i Sebije Izetbegović. Nakon toga, uz vojne počasti, Komšić i Džaferović dočekali su lidera Turske ispred zgrade Predsjedništva. Dodik tada nije bio prisutan, ali je stigao na sastanak.

Leave your vote