Milorad Dodik vrlo oštro reagovao i poručio: “Sramota je koga Bakir Izetbegović naziva braniocem”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocijenio je da je u BiH poražena bilo kakva mogućnost zajedničkog života u postojećem političkom okviru.

„Vođenje politike žrtve, po kojoj je neko stalno dužan da ti ispunjava želje, plaća štetu, daje donacije, odlučuje i radi umjesto tebe, politička je infantilnost iz koje sarajevski, uglavnom bošnjački političari, nikako da izađu“, rekao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić ne treba da šalju vakcine ili žito u BiH, niti da govore lijepe riječi, već da očekuje da se prestane sa progonom branilaca, Dodik je poručio da ni Srbija ni RS ništa nisu dužne Bosni i Hercegovini, ni moralno ni materijalno.

„Zašto Izetbegović nije rekao Vučiću i Srbiji ne trebaju nam vakcine i zašto je više hiljada ljudi iz FBiH išlo na vakcinaciju u Srbiju? To su pitanja za Izetbegovića, sve drugo je demagogija”, istakao je Milorad Dodik.

„Sramota je da Izetbegović pritvorenog pripadnika Armije RBiH zove braniocem. Krivični zakon nijedne države, pa ni ove u koju se kune Izebegović, ne poznaje kategoriju branioca. Ili je činio zločine ili nije. Čak i da je čistih ruku, ne može poručivati da je riječ o braniocu, jer je on takav samo u očima Bošnjaka. Za Republiku Srbiju on je isto što i bilo koji prestupnik pred zakonom, i kakve veze ima vlast Srbije sa tim predmetom“, rekao je Dodik.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.