Ministar iz Tešnja Mirsad Hadžić pozvao građane da dođu u Žepče, a za to itekako ima razloga!

Mirsad Hadžić, Tešnjak i ministar poljoprivrede Zeničko-dobojskog kantona boravio je danas u Žepču odakle je uputio poziv građanima.

Njegovu objavu sa Facebooka prenosimo u cijelosti.

“Danas je svečano otvoren dvodnevni sajam poljoprivrednih proizvoda „Dani maline i meda“ Žepče 2022.
Organizator 6. sajma poljoprivrednih proizvoda „Dani maline i meda“ Žepče 2022. je Razvojna agencija Žepče.

Ove godine broj izlagača je mnogo veći i svoju prijavu za sudjelovanje poslalo je 90 izlagača iz gotovo cijele Bosne i Hercegovine.

Na sajmu izlažu izlagači koji su sudjelovali ranijih godina na žepačkom sajmu, ali je značajan broj proizvođača koji prvi puta izlažu na sajmu u Žepču.

Predstavit će se prerađevine od jagodičastog voća, sokovi, džemovi, pekmezi, likeri, voćne rakije, sirevi, med i prerađevine od meda, razne vrste marmelade, namazi od lješnjaka i meda, trebinjski smokvenjak, torta i sok od čuvarkuće s medom, medenjaci, medovača kao i proizvodi za kozmetiku na prirodnoj bazi.

U okviru ovogodišnjeg sajma organizira se Gastro show „ Malina i med “ koji je okupio 16 obrta i poljoprivrednih gazdinstava koji će se takmičiti u četiri kategorije i to:

Najbolja prerađevina od maline ili meda, Najbolja slastica od maline ili meda, Najbolji prirodni preparati od maline ili meda, Najbolji napitak od maline ili meda.

Za posjetioce sajma su osigurane brojne nagrade i novčani kuponi od 20-tak sponzora i više od 50 nagrada.

U saradnji sa Oružanim snagama BiH, Razvojna agencija Žepče je za sve posjetitelje i izlagače osigurala besplatan vojnički grah.

U okviru 6. sajma „Dani maline i meda“ organizira se i radionica na temu „ Proizvodnja prehrambenih proizvoda i rukovanje hranom u različitim uvjetima usluživanja“ koja je namijenjena ugostiteljskim preduzećima, obrtima iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

Pozivam svakoga da posjeti ovaj prelijepi sajam”, naveo je Hadžić na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.