Ministar unutrašnjih poslova Srbije odgovorio hrvatskom šefu diplomatije: “Srpski svet” nije poziv na sukobe

Posljednje Vijesti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je na izjavu hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana, piše B92.

Naime, Grlić Radman je prokomentarisao izjavu Vulina u vezi sa “srpskim svetom” i kazao da su “takve osvajačke politike poražene”.

-Politika po kojoj se Srbi koji žive van Srbije ostavljaju da se sami bore za opstanak i politika koja se u ime Srba izvinjava za tuđe zločine jeste poražena i to na izborima u Srbiji.

Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina vjerska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cijevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da šuti pred nasiljem i poniženjem – poručio je Vulin.

On je pojasnio da „srpski svet“ nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima.

-To je odgovor nad šutnjom o zločinima u Oluji, nad podsmijevanjem poklanim podrinjskim Srbima. “Srpski svet” nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da ‘Velika Albanija’ ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj primoravaju pod prijetnjom robije da prihvate da su genocidan narod ima ko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni – dodao je on.

Leave your vote