Mirjana Marinković-Lepić otvoreno i javno prozvala bh. vlasti: “Vijeće ministara BiH ne želi provjeriti diplome u bh. institucijama”

Posljednje Vijesti

Mirjana Marinković-Lepić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH kazala je da ne odustaje od inicijative za provjeru diploma u institucijama Bosne i Hercegovine.

“Uprkos stalnim opstrukcijama Vijeća ministara BiH, jučer sam ponovo problematizirala moju Inicijativu za provjeru diploma u institucijama Bosne i Hercegovine”, navela je Marinković-Lepić na Facebooku.

Kako je objasnila, od 25. maja nije dobila nikakvu informaciju od Vijeća ministara BiH glede ove incijative. Iako je ona usvojena 26. februara 2020. godine, još uvijek nije realizirana.

“S obzirom na to da je evidentno da Vijeće ministara BiH ne želi pristupiti provjeri diploma i bespotrebno komplikuje realizaciju inicijative, sačinila sam prijedlog odluke Vijeća ministara BiH i dopis za obraćanje obrazovnim ustanovama za provjeru diploma koje su izdale. Ovi dokumenti su zajedno sa mojim poslaničkim pitanjem dostavljeni Vijeću ministara BiH”, navela je zastupnica Naše stranke.

Pogledajte njeno obraćanje.

Leave your vote