Mladen Grujičić se obrušio na Ćamila Durakovića: “Ovo je šamar meni kao načelniku i svim građanima Srebrenice!”

Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica, poslao je obavijest za javnost u kojoj ističe kako se želi javno ograditi od “jučerašnjih dešavanja na sjednici Skupštine opštine Srebrenica i izbora Ćamila Durakovića za predsjednika Skupštine opštine”.

“Smatram da je ovaj prijedlog loš za sveukupnu političku klimu u Srebrenici i da neće ništa dobro donijeti”, napisao je Grujičić, koji je Durakovića optužio za destabilizaciju opštine i stvaranje jaza između građana iz oba naroda, te ga nazvao manipulatorom:

“On koji je svojim zalaganjem doprinio da iz reda njegovog naroda izgube najmanje tri odbornika ne smije nositi ovu ogromnu funkciju i voditi lokalni parlament.

Želim naglasiti da odgovornost moraju preuzeti oni koji su dali glas za ovaj prijedlog, a prije svega Srbi. Ovo je šamar meni kao načelniku, svim građanima Srebrenice, odbornicima koji nisu podlegli pritiscima i ucjenama, a posebno srpskom narodu. Pozivam one koji odlučuju u našoj Skupštini da preispitaju ovaj prijedlog i da na čelo Skupštine postave osobu koja će raditi u interesu svih građana i na ekonomskom prosperitetu naše opštine. Ćamil Duraković nije ta osoba i pokazao je to više puta u svojim istupima”, poručio je Grujičić.

Duraković je, podsjetimo, predložen kao kandidat Kluba koalicije u kojoj su Moja adresa Srebrenica i DF. Za Durakovića je glasalo 12 odbornika, dok je njih osam bilo protiv.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.