in , ,

Mladen Ilić iznenadio: “Ni Draško Stanivuković, ni Milorad Dodik, niko mi to pravo ne može oduzeti!”

Oglasio se predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Mladen Ilić

Neko prije mene je propisao kroz skupštinsku odluku da predsjednik Skupštine grada predaje ili ovlašćuje lica koja uručuju gradska priznanja, poručio je predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić na sjednici kolegijuma gradskog parlamenta, prenosi Srpskainfo.

“Dodjelu najznačajnijeg gradskog priznanja sam ostavio sebi kao čast i zadovoljstvo, ali moja želja je da svi odbornici učestvuju u dodjeli priznanja, jer su oni i odlučivali o njima” rekao je Ilić i naglasio da ta odluka nije političke prirode.

“Ja imam 24 godine i imam mogućnost da dodijelim predsjedniku Srbije nagradu i ja ću to sebi dozvoliti i uraditi. Dobio sam mogućnost da nekome uručim Ključ grada i takvu stvar meni ne može oduzeti ni Draško Stanivuković, ni Milorad Dodik, ni bilo koji politički lider. Ja imam svoje pravo da dodijelim nagradu predsjedniku jedne države”, rekao je Ilić.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Reakcija Mire Lazovića: “Dio teksta na ploči sarajevske Vijećnice treba izmijeniti” “Ćosić iz Istočnog Sarajeva bi prvo morao očistiti u svojoj avliji.

IMA SE, MOŽE SE Zlatan Ibrahimović na brodogradilištu: Talijanski mediji navode da kupuje jahtu za 20 miliona eura