Mladen Ivanić se javno očitovao o potezima Milorada Dodika: “Očito je procjenio da će mu to dobro doći i zbog toga se opredjelio za to”

Bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić na Global Baku forumu osvrnuo se na odluku Evropske komisije da dodijeli kandidatski status Ukrajini i Moldaviji, ali je komentarisao i poteze Milorada Dodika, odnosno regionalnu saradnju.

Kada je u pitanju Milorad Dodik i njegova saradnja i sa EU i Rusijom gdje danas boravi, Ivanić kaže da je to Dodikov pristup jer on samo razmišlja o narednim izborima.

“Očito je procjenio da će mu to dobro doći i zbog toga se opredjelio za to. Biće vrlo zanimljivo vidjeti šta će ljudi iz Brisela i Michel reći.

To je teško da procjenim. Mislim da ta varijanta, jedan dan jedno, drugi dan drugo, neće moći da dugoročno funkcioniše i neće moći tako još dugo. Ali to je njemu pitanje, ali i dobrim dijelom i za ljude iz Brisela.

Šta oni rade u BiH, na koga računaju? Da li računaju na ove, po mom dubokom uvjerenju, prevaziđene političke opcije koje su trenutno na vlasti?

Tu mislim i na SDA i HDZ i SNSD. Ili računaju na neku normalniju opciju, koju može da pruži jedino opozicija. Kakva god da je, ali opozicija i u FBiH i u RS-u”, dodaje Ivanić.

O posjeti Mevluta Cavusoglu BiH Ivanić kaže kako će se govoriti sigurno i o ponovo pokrenutoj ideji za sastanak Erdogan-Milanović-Vučić sa tročlanim Predsjedništvom BiH.

“Ideja je dobro, ali je teško ostvariva zbog Milanovićevih izjava, ali i bošnjačkih stavova o tome, te samom Vučiću”, ocjenjuje Ivanić – prenosi N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.