Mladi golman iz BiH Tarik Karić tema najčitanijih britanskih medija nakon dolaska u Manchester United

Talentovani bosanskohercegovački golman Tarik Karić iz redova Željezničara otišao je na probu u Manchester United i zbog toga privukao pažnju britanskih medija.

Jedan od najpopularniji britanskih medija The Sun pisao je jučer o Tariku Kariću, 17-godišnjem golmanu koji je stigao na probu u slavni Manchester United.

“Golman tinejdžer Tarik Karić stigao je na probu u Manchester United dok Erik ten Haag želi izgraditi ekipu za budućnost”, stoji u naslovu šestog najčitanijeg britanskog medija.

Talentovani bh. golman stigao je u jedan od najvećih svjetskih klubova samo mjesec dana nakon svog 17. rođendana.

Iz redova Željezničara ponosno su pristali pustiti svog nogometaša da pokuša ispuniti snove i impresionirati čelnike Uniteda.

Sun navodi da trener Uniteda Erik ten Hag pokušava sastaviti tim talentovanih nogometaša iz cijelog svijeta kako bi izgradio potentan tim za budućnost i mladi Karić je upravo jedan od tih nogometaša.

Karić bi mogao biti rješenje za gol Uniteda za dugi niz godina, ali i ukoliko ga slavni klub uzme u svoje redove, u godinama koje slijede igrat će za omladinske selekcije na Old Traffordu.

Karić je sedam puta branio za reprezentaciju BiH do 17 godina, ali je već prešao i u juniorsku U-19 reprezentaciju.

Skauti Manchester Uniteda uputili su zahtjev Željezničaru da mladi golman stigne na probu, na što su s Grbavice pozitivno odgovorili tako da je Karić ove sedmice trenirao s Unitedom – prenosi Klix.

Osim Suna, o Kariću su pisali britanski Express, One Football, Football Addict i brojni drugi mediji.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.