Kakva drama u Engleskoj: Manchester i Liverpool u sjajnom meču, nakon produžetaka domaćini pobijedili sa 4-3!

Manchester United je poveo, Liverpool preokrenuo, na kraju 2:2 i produžeci u kojima smo vidjeli još tri gola i slavlje domaćih (4:3). Najstarije fudbalsko takmičenje bliži se kraju, a poznata su četiri tima koj će se boriti za trofej. Imamo tri velika engleska tima i jednog drugoligaša koji će pokušati da napravi senzaciju. U sjajnoj utakmici nije bilo pobjednika, pa se posljednji putnik u polufinale tražio u dodatnih pola sata.

Manchester City se jučer plasirao u polufinale nakon 2:0 pobjede nad Newcastleom, dok je Coventry iznenadio u gostima kod Wolverhamptona i on brani čast niželigaša.

Danas je Chelsea pobijedio Leicester s 4:2, a najveće uzbuđenje viđeno je na Old Traffordu.

Scott McTominay je u 10. minuti postigao vodeći gol za Đavole, ali u samo 120 sekundi u završnici prvog dijela preokret Redsa. Prvo je Mac Allister zabio za 1:1, da bi nedugo nakon toga Mo Salah zabio za 2:1.

Egipćanin je ušao u historiju kao prvi igrač koji je postigao gol na pet uzastopnih gostovanja Manchester Unitedu.

Sve do 87. minute nastavka nije bilo promjena, a onda je rezervista Antony donoio slavlje na Old Traffordu. Brazilac je odbijanac spremio u mrežu.

Nedugo nakon toga stativa spašava domaće. Elliot je šutirao, ali je domaća ekipa imala i sreće u tom trenutku.

U zadnjim sekundama Rashford je izašao sam na gol Redsa, a nevjerovatno da je promaio i pucao pored gola. Pogledajte ispod veliki promašaj engleskog napadača.

U sjajnoj utakmici nije bilo pobjednika, pa se posljednji putnik u polufinale tražio u dodatnih pola sata. U 105. minuti Liverpool je došao do pogotka, a Harvey Elliot je bio strijelac – javlja Sportsport.ba. Ipak, United se ne predaje, a Rashford se iskupio za onaj promašaj iz 94. minute, pa je u 112. donio Unitedu novo izjednačenje (3:3).

Mogao je McTominay postati junak Uniteda, ali je škotski fudbaler promašio veliku šansu. Međutim, u posljednjim sekundama slavlje na kultnom stadionu. Za 4:3 zabio je 21-godišnji Amad Diallo koji je u igru ušao u 85. minuti.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.