Kakva drama u Engleskoj u borbi za titulu, zadnje je kolo: Manchester City spektakularno preokrenuo protiv Aston Ville, Liverpoolu pobjeda nedovoljna za titulu

Utakmice posljednjeg kola Premiershipa igrale su se danas u isto vrijeme od 17:00 sati, a brojna pitanja su sada zatvorena.

Svakako najzanimljivije je bilo pitanje ko će biti prvak Engelske – Manchester City ili Liverpool.

Uoči današnjeg kola City je imao sve u svojim rukama budući da su imali bod prednosti u odnosu na velikog rivala Liverpoola.

Međutim, utrka za titulu se u potpunosti otvorila nakon što je Aston Villa povela protiv Cityja na Etihadu, a 20 minuta prije kraja povisila na 0:2. No uslijedio je veliki preokret pred sami kraj meča.

Naime, Cash je osam minuta prije odlaska na odmor šokirao domaće igrače i navijače, a za 0:2 je zabio Coutinho u 69. minuti.

Nakon toga je uslijedio ekspresno izjednačenje nakon što su golove za City postigli Gundogan i Rodri. Za veliki preokret je pogodio Gundogan u 81. minuti.

Ni Liverpool se nije proslavio nakon prvih 45 minuta igre.

Neto je već u trećoj minuti šokirao Redse, ali je Mane u 24. minuti izjednačio i vratio Liverpool u igru.

Salah je zabio za vodstvo u 84. minuti, a u 89. je Robertson povisio na 3:1. No ni pobjeda Redsima neće biti dovoljna jer je City zadržao vodstvo do kraja – javio je Klix.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.